Champignons in tomaten-knoflooksaus

borrelhapje
6 personen
3
7
Advertentie
Ingrediënten
- 500 g kleine champignons
- 1 potje groene olijven met piment (100 g)
- 1 pakje gekruide tomatensaus ((350 ml Sugo)
- 1 eetlepel knoflookpuree (potje)
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel paprikapoeder
- zout
- versgemalen zwarte peper
Keukenspullen
- keukenpapier
- gourmetstel
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Champignons schoonvegen met keukenpapier en overdoen in schaal. Olijven afgieten en in plakjes snijden. In schaal tomatensaus, paprikapoeder, knoflookpuree en olijven door elkaar scheppen.
- (per persoon) In gourmetpannetje beetje olijfolie verhitten en ca. 6-8 champignons rondom bruin bakken. Ca. 3 à 4 eetlepels tomatensaus erdoor scheppen en geheel nog even zachtjes laten sudderen. Op smaak brengen met zout en peper.
Tip:
Kindertip: Vervang de olijven door ca. 100 g rozijnen en 3 eetlepels fijngehakte peterselie. Laat eventueel de knoflook weg.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 120 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 6 g
-
vet 9 g
waarvan verzadigd 0 g