bewaar
Champignons in tomaten-knoflooksaus
Champignons in tomaten-knoflooksaus
bewaar

Champignons in tomaten-knoflooksaus

15 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

6 personen

500 g

kleine champignons

1 potje

groene olijven met piment

1 pakje

gekruide tomatensaus

1 eetlepel

knoflookpuree

4 eetlepels

olijfolie

1 eetlepel

paprikapoeder

zout

versgemalen zwarte peper

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

  • gourmetstel

Aan de slag

1

Champignons schoonvegen met keukenpapier en overdoen in schaal. Olijven afgieten en in plakjes snijden. In schaal tomatensaus, paprikapoeder, knoflookpuree en olijven door elkaar scheppen.

2

(per persoon) In gourmetpannetje beetje olijfolie verhitten en ca. 6-8 champignons rondom bruin bakken. Ca. 3 à 4 eetlepels tomatensaus erdoor scheppen en geheel nog even zachtjes laten sudderen. Op smaak brengen met zout en peper.

algemeenKindertip: Vervang de olijven door ca. 100 g rozijnen en 3 eetlepels fijngehakte peterselie. Laat eventueel de knoflook weg.