bewaar
Sambalboontjes
Sambalboontjes
bewaar

Sambalboontjes

Dit Indonesische bijgerecht mag zeker niet ontbreken bij een uitgebreide rijsttafel.

15 min. bereiden
redelijk pittig
162waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

verse sperziebonen

1

ui

2 el

arachideolie

1 el

sambal manis

1 el

ketjap manis

Dit Indonesische bijgerecht mag zeker niet ontbreken bij een uitgebreide rijsttafel.

Aan de slag

1

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, maar laat het puntje zitten. Kook de bonen in 8 min. beetgaar.

2

Snijd ondertussen de ui in ringen. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui 5 min. Voeg de sambal en ketjap toe en verwarm nog 2 min. Giet de bonen af en voeg toe aan het uienmengsel. Schep om en serveer in een schaal.

tip

Roerbakken / wokken

Instructievideo - 00:54 min.

Sperziebonen schoonmaken

Instructievideo - 00:22 min.