Ingrediënten
4 personen
1
blok santen
150 g
dessertrijst
2 eetlepels
witte basterdsuiker
2 eetlepels
geraspte kokos
2 rijpe
mango's
Aan de slag
In pan 3/4 liter water aan de kook brengen. Santen in stukjes hakken en al roerend oplossen. Rijst toevoegen en al roerend opnieuw aan de kook brengen. Rijst afgedekt op laag vuur in ca. 20 minuten gaar koken. Intussen kokos in droge koekenpan goudbruin roosteren. Suiker door rijst roeren en rijst tot kamertemperatuur laten afkoelen.
Mango's schillen, vruchtvlees langs pit lossnijden en in plakken snijden. Rijst over borden verdelen en plakken mango er waaiervormig opleggen. Met geroosterde kokos bestrooien.
Kokos-kleefrijst met mango

nagerecht
null personen
590 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
In pan 3/4 liter water aan de kook brengen. Santen in stukjes hakken en al roerend oplossen. Rijst toevoegen en al roerend opnieuw aan de kook brengen. Rijst afgedekt op laag vuur in ca. 20 minuten gaar koken. Intussen kokos in droge koekenpan goudbruin roosteren. Suiker door rijst roeren en rijst tot kamertemperatuur laten afkoelen.
Mango's schillen, vruchtvlees langs pit lossnijden en in plakken snijden. Rijst over borden verdelen en plakken mango er waaiervormig opleggen. Met geroosterde kokos bestrooien.
achtergrondinfo:Mango sticky rice (khao niaow ma muang) wordt oorspronkelijk gemaakt met kleefrijst, kokosmelk, palmsuiker en geroosterde gele mungboontjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 blok santen
150 g dessertrijst
2 eetlepels witte basterdsuiker
2 eetlepels geraspte kokos
2 rijpe mango's