bewaar
Kokosrijst met mango en munt
Kokosrijst met mango en munt
bewaar

Kokosrijst met mango en munt

30 min. bereiden
59waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

kokosmelk

50 g

witte basterdsuiker

200 g

risottorijst

2

mango's

2 theelepels

sesamzaadjes

enkele takjes

verse munt

Aan de slag

Breng in een pan de kokosmelk met de suiker en een mespunt zout aan de kook. Strooi de rijst erin en breng het al roerend opnieuw aan de kook. Laat de rijst met de deksel op de pan op een vlamverdeler in 25 min. gaar worden. Laat de rijst afkoelen tot lauwwarm. Schil de mango, snijd het vruchtvlees langs de pit los en snijd het vervolgens in plakjes. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan goudbruin en laat ze op een bordje afkoelen. Verdeel de rijst in 4 porties. Bestrooi met de geroosterde sesamzaadjes, serveer met de mango. Garneer met muntblaadjes.

achtergrondinfoMango sticky rice (khao niaow ma muang) wordt oorspronkelijk gemaakt met kleefrijst, palmsuiker en geroosterde gele mungboontjes.

algemeenNiet alle rijstsoorten zijn geschikt voor gebruik in desserts. Risottorijst wel. Deze licht klevende rijst met zijn grote, bijna ronde korrel staat bekend om zijn vochtopnemende kwaliteiten. Het vocht van de kokosmelk neemt hij perfect op, waardoor de korrels goed aan elkaar kleven. Deze rijst behoudt zijn beet, zodat het geen papperige substantie wordt.