Kokosrijst met mangopuree

nagerecht
4 personen
3
66
Advertentie
Ingrediënten
- 2 limoenen
- 2 dl melk
- 8 dl kokosmelk
- 200 g dessertrijst
- zout
- 6 eetlepels witte basterdsuiker
- 2 mango's
Keukenspullen
- keukenmachine
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Limoenen wassen. Schil van één limoen fijn raspen. Limoen halveren, uitpersen. In pan melk en kokosmelk aan de kook brengen. Limoenrasp, dessertrijst en mespunt zout toevoegen en in ca. 12 minuten tot romige rijst koken. Tussentijds regelmatig doorroeren. Kokosrijst op smaak brengen met basterdsuiker en ca. 2 uur laten afkoelen. Mango's schillen en aan weerszijden van pit doorsnijden. Vruchtvlees in stukken snijden. Mango met limoensap in keukenmachine tot gladde saus pureren. Van schil van andere limoen met speciaal mesje (zesteur) mooie krullen trekken.
- Afgekoelde rijst in bergjes over vier kommen verdelen. Mangopuree eromheen scheppen. Garneren met limoenkrullen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 505 kcal
- eiwit 6 g
- koolhydraten 95 g
- vet 11 g