bewaar
Kokosrijst met mangopuree
Kokosrijst met mangopuree
bewaar

Kokosrijst met mangopuree

35 min. bereiden
2 uur wachten
66waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

limoenen

2 dl

melk

8 dl

kokosmelk

200 g

dessertrijst

zout

6 eetlepels

witte basterdsuiker

2

mango's

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

1

Limoenen wassen. Schil van één limoen fijn raspen. Limoen halveren, uitpersen. In pan melk en kokosmelk aan de kook brengen. Limoenrasp, dessertrijst en mespunt zout toevoegen en in ca. 12 minuten tot romige rijst koken. Tussentijds regelmatig doorroeren. Kokosrijst op smaak brengen met basterdsuiker en ca. 2 uur laten afkoelen. Mango's schillen en aan weerszijden van pit doorsnijden. Vruchtvlees in stukken snijden. Mango met limoensap in keukenmachine tot gladde saus pureren. Van schil van andere limoen met speciaal mesje (zesteur) mooie krullen trekken.

2

Afgekoelde rijst in bergjes over vier kommen verdelen. Mangopuree eromheen scheppen. Garneren met limoenkrullen.