bewaar
Vietnamese kipsalade
Vietnamese kipsalade
bewaar

Vietnamese kipsalade

30 min. bereiden
103waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 liter

kippenbouillon

400 g

kipfilet

1

prei

2 tl

sambal

2 el

sesamzaad

1 schaaltje

sugar snaps

1

wortel

1 zakje

witte kool

1

limoen

4 el

zonnebloemolie

1 el

Thaise vissaus

1 bakje

koriander

Aan de slag

1

Breng de bouillon aan de kook en voeg de kip, prei en 1 tl sambal toe. Kook de kip gaar in 15-20 min. Neem uit de pan, laat iets afkoelen en trek uit elkaar in reepjes. Bewaar 2 el bouillon.

2

Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Kook de sugar snaps in 3 min. beetgaar. Spoel onder koud stromend water. Snijd de wortel in lucifers. Meng met de kip, kool en sugar snaps.

3

Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het rasp, de helft van het sap, 1 tl sambal, 2 el bouillon, de olie, vissaus, peper en zout. Schep om met de salade. Bestrooi met sesamzaad en koriander. Lekker met pandanrijst.

tip

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.