bewaar
Sesamvis met citroenpuree
Sesamvis met citroenpuree
bewaar

Sesamvis met citroenpuree

30 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

kabeljauwfilets

1 kg

kruimige aardappels

1 grote

citroen

25 g

boter

3 dl

zonnebloemolie

½ potje

sesamzaad

3 bakjes

stoomgroenten kastanjechampignons, sugar snaps, wortel, rode ui

Aan de slag

Kabeljauwfilets uit verpakking halen en op groot bord of schaal naast elkaar laten ontdooien. Aardappelen schillen, in vieren snijden en in een ruime pan in een laagje koud water met wat zout aan de kook brengen. Laag zetten en in 15-20 min. gaarkoken. Afgieten en fijnstampen. Citroen schoonboenen en schil raspen. Citroen uitpersen. Boter, citroenrasp en 3 el sap door hete aardappelpuree kloppen. Groenten volgens gebruiksaanwijzing stomen. In ruime koekenpan olie verwarmen en visfilets aan een kant in 5 min. bruinbakken. Met sesamzaad en wat zout bestrooien, vis omkeren en nog 1/2 min. bakken. Met 1 el citroensap besprenkelen. Vis op borden leggen, puree en groenten ernaast scheppen. Sesam uit koekenpan over vis en groenten scheppen.