Ingrediënten
4 personen
3 el
olijfolie
1
rode ui
2 teentjes
knoflook
6
zongedroogde tomaten in olie
300 g
panklare spinazie
1 blik
kikkererwten
½ tl
kaneel
2
kruidenbouillontabletten
150 g
Griekse yoghurt
1 tl
gedroogde munt
Aan de slag
In (soep)pan olie verhitten. Ui ca.4 min. zachtjes bakken. Een teentje knoflook erboven uitpersen en kort meebakken. 2/3 deel van tomaatreepjes even meebakken. Spinazie toevoegen en al omscheppend op halfhoog vuur laten slinken. Kikkererwten in zeef afspoelen. kikkererwten en kaneel door spinaziemengsel roeren. Bouillontabletten en 1 liter water toevoegen. Aan de kook brengen en soep 5 min. zachtjes laten doorkoken. Intussen tweede teentje knoflook boven yoghurt uitpersen. Munt erdoor roeren. Rest van tomaatreepjes erover strooien. Yoghurt apart bij soep serveren. Lekker met geroosterde shoarmabroodjes.
Kikkererwtensoep met spinazie en yoghurt

hoofdgerecht
4 personen
245 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
In (soep)pan olie verhitten. Ui ca.4 min. zachtjes bakken. Een teentje knoflook erboven uitpersen en kort meebakken. 2/3 deel van tomaatreepjes even meebakken. Spinazie toevoegen en al omscheppend op halfhoog vuur laten slinken. Kikkererwten in zeef afspoelen. kikkererwten en kaneel door spinaziemengsel roeren. Bouillontabletten en 1 liter water toevoegen. Aan de kook brengen en soep 5 min. zachtjes laten doorkoken. Intussen tweede teentje knoflook boven yoghurt uitpersen. Munt erdoor roeren. Rest van tomaatreepjes erover strooien. Yoghurt apart bij soep serveren. Lekker met geroosterde shoarmabroodjes.
algemeen:Voor een meer gebonden soep kunt u de helft van de kikkerewten in de keukenmachine pureren. Voeg dan de kikkererwtenpuree samen met de hele kikkererwten aan de soep toe.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)3 el olijfolie
1 rode ui
2 teentjes knoflook
6 zongedroogde tomaten in olie
300 g panklare spinazie
1 blik kikkererwten
½ tl kaneel
2 kruidenbouillontabletten
150 g Griekse yoghurt
1 tl gedroogde munt