bewaar
Kikkererwtensoep met spinazie en yoghurt
Kikkererwtensoep met spinazie en yoghurt
bewaar

Kikkererwtensoep met spinazie en yoghurt

15 min. bereiden
170waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 el

olijfolie

1

rode ui

2 teentjes

knoflook

6

zongedroogde tomaten in olie

300 g

panklare spinazie

1 blik

kikkererwten

¼ tl

kaneel

2

kruidenbouillontabletten

150 g

Griekse yoghurt

1 tl

gedroogde munt

Aan de slag

In (soep)pan olie verhitten. Ui ca.4 min. zachtjes bakken. Een teentje knoflook erboven uitpersen en kort meebakken. 2/3 deel van tomaatreepjes even meebakken. Spinazie toevoegen en al omscheppend op halfhoog vuur laten slinken. Kikkererwten in zeef afspoelen. kikkererwten en kaneel door spinaziemengsel roeren. Bouillontabletten en 1 liter water toevoegen. Aan de kook brengen en soep 5 min. zachtjes laten doorkoken. Intussen tweede teentje knoflook boven yoghurt uitpersen. Munt erdoor roeren. Rest van tomaatreepjes erover strooien. Yoghurt apart bij soep serveren. Lekker met geroosterde shoarmabroodjes.

algemeenVoor een meer gebonden soep kunt u de helft van de kikkerewten in de keukenmachine pureren. Voeg dan de kikkererwtenpuree samen met de hele kikkererwten aan de soep toe.