Yoghurt-spinaziesoep

Advertentie
Ingrediënten
- 2 uien (gesnipperd)
- 3 eetlepels olijfolie
- 300 g panklare spinazie
- 150 g basmatirijst
- 1 theelepel komijn (djinten)
- 1 liter groentebouillon (van tablet)
- 1 pak naanbrood naturel (2 stuks)
- 300 g Griekse yoghurt
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In (soep)pan ui in olie 3 min. fruiten. Spinazie toevoegen en onder voortdurend omscheppen in 3 min. laten slinken. Rijst en komijn door spinazie scheppen, hete bouillon erbij schenken. Soep ca. 8 min. koken, tot rijst gaar is. Naanbroden (in stukken) in broodrooster roosteren. Yoghurt op smaak brengen met zout en peper. Pan van vuur nemen en yoghurt door spinaziesoep roeren. Soep over vier grote kommen verdelen, serveren met naanbrood.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 515 kcal
- eiwit 16 g
- koolhydraten 68 g
- vet 20 g