bewaar
Yoghurt-spinaziesoep
Yoghurt-spinaziesoep
bewaar

Yoghurt-spinaziesoep

20 min. bereiden
121waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

3 eetlepels

olijfolie

300 g

panklare spinazie

150 g

basmatirijst

1 theelepel

komijn

1 liter

groentebouillon

1 pak

naanbrood naturel

300 g

Griekse yoghurt

Aan de slag

In (soep)pan ui in olie 3 min. fruiten. Spinazie toevoegen en onder voortdurend omscheppen in 3 min. laten slinken. Rijst en komijn door spinazie scheppen, hete bouillon erbij schenken. Soep ca. 8 min. koken, tot rijst gaar is. Naanbroden (in stukken) in broodrooster roosteren. Yoghurt op smaak brengen met zout en peper. Pan van vuur nemen en yoghurt door spinaziesoep roeren. Soep over vier grote kommen verdelen, serveren met naanbrood.