bewaar
Kikkererwtensoep met spinazie
Kikkererwtensoep met spinazie
bewaar

Kikkererwtensoep met spinazie

30 min. bereiden
70waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 eetlepels

olijfolie

300 g

panklare spinazie

1

sjalot

1

wortel

2 teentjes

knoflook

1 zakje

verse peterselie

1 theelepel

paprikapoeder

800 ml

vleesbouillon

1 blik

kikkererwten

2

kruidnagels

1

laurierblad

125 ml

zure room

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

In (soep)pan 1 el olie verhitten. Spinazie al omscheppend in 3-4 min. laten slinken. Spinazie in zeef laten uitlekken, met bolle kant van lepel vocht eruit drukken en blad grofsnijden. Pan schoonvegen met keukenpapier en rest van olie verhitten. Sjalot, wortel, knoflook, peterselie en paprikapoeder 3 min. fruiten. Bouillon erbij schenken en helft van kikkererwten erdoor roeren. Kruidnagels in laurierblad steken en aan soep toevoegen. Soep 5 min. zachtjes laten koken. Laurier en kruidnagels uit pan nemen en soep met staafmixer pureren. Op smaak brengen met zout en peper. Spinazie en rest van kikkererwten door soep roeren en kort meewarmen. Soep in vier diepe borden scheppen. In midden van elk bord volle eetlepel zure room scheppen. Lekker met volkorenbrood.