Zomerse kikkererwtensoep

Advertentie
Ingrediënten
- 2 blikjes kikkererwten (a 400 g)
- 4 worteltjes
- 3 el olijfolie
- 2 zakken panklare prei (a 300 g)
- 1 pot rundvleesbouillon met rundvlees (340 ml)
- 1 zakje verse peterselie (30 g)
- 1 zakje gemalen Parmezaanse kaas (100 g)
- 1 stokbrood (bruin)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kikkererwten laten uitlekken. Helft hiervan fijnprakken. Worteltjes schoonmaken en in reepjes snijden. In grote pan olie verhitten. Prei en wortel ca. 3 minuten bakken. Hele kikkererwten toevoegen en ca. 2 minuten meebakken. Vleesbouillon, geprakte kikkererwten en 500 ml water toevoegen. Soep ca. 10 minuten laten koken. Peterselie fijnknippen en over soep strooien. Soep serveren met parmezaanse kaas en stokbrood.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 570 kcal
- eiwit 33 g
- koolhydraten 76 g
- vet 22 g