bewaar
Italiaanse kikkererwtensoep
Italiaanse kikkererwtensoep
bewaar

Italiaanse kikkererwtensoep

20 min. bereiden
53waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

kastanjechampignons

1 zakje

verse Italiaanse kruidenmix

2 blikken

kikkererwten

2 eetlepels

olijfolie

½ duopakje

gerookte spekblokjes

1 zak

prei-soepgroenten

2 eetlepels

tomatenpuree

2

groentebouillontabletten

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

Champignons schoonvegen en in plakjes snijden. Kruiden fijnsnijden. Kikkererwten in zeef afspoelen en laten uitlekken. Tweederde van kikkererwten pureren. In pan olie verhitten. Spekblokjes uitbakken. Champignons, soepgroenten, tomatenpuree en kruiden toevoegen. Op hoog vuur ca. 3 minuten roerbakken. Kikkererwtenpuree, hele kikkererwten, verkruimelde bouillontabletten en 1 liter water toevoegen. Soep aan de kook brengen en ca. 7 minuten zachtjes laten doorkoken. Lekker met warm geroosterd brood en geraspte kaas.