bewaar
Stamppot van prei en makreel
Stamppot van prei en makreel
bewaar

Stamppot van prei en makreel

30 min. bereiden
182waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

aardappelen

2

preien

2

gerookte makrelen

150 ml

halfvolle melk

25 g

boter

1 zakje

bosui

1 zak

rucola

2 el

olijfolie extra vierge

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Aan de slag

1

Kook de aardappelen in 20 min. in ruim water met zout gaar. Giet af en laat van het vuur af even stomen met de deksel op de pan.

2

Was ondertussen de prei en snijd in ringen. Kook de prei 2 min. in water met zout en giet af.

3

Verwijder het vel en de graten van de makreel en verdeel de vis in stukken.

4

Verhit de melk in een steelpannetje op laag vuur. Schenk de hete melk bij de aardappelen, voeg de boter toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de prei, de makreel en de bosui door de puree. Breng op smaak met peper en zout.

5

Meng de rucola met de olie en verdeel over de stamppot. Lekker met een salade van geraspte wortel en rode pesto.

Gerookte makreel schoonmaken

Instructievideo - 00:59 min.