bewaar
Mosselen met chorizo
Mosselen met chorizo
bewaar

Mosselen met chorizo

De chorizo geeft de mosselen lekker veel smaak. Perfecte borrelhap met vrienden.

25 min. bereiden
101waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

chorizo (worst)

1

ui

250 g

vleestomaat

1

gedroogde laurierblaadjes

100 ml

droge witte wijn

½ tl

gemalen chilipeper

2 kg

verse mosselen

2 el

verse platte peterselie

De chorizo geeft de mosselen lekker veel smaak. Perfecte borrelhap met vrienden.

Aan de slag

1

Snijd de chorizo in stukjes. Snipper de ui en snijd de tomaten in stukjes. Verhit een grote braad- of mosselpan en bak de chorizo zonder olie of boter zachtjes 3 min. Voeg de ui toe en fruit 3 min. mee. Voeg de tomaat, het laurierblaadje, de wijn en chilipeper toe. Breng aan de kook en laat zachtjes koken tot het grootste deel van het vocht verdampt is.

2

Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder de openstaande en beschadigde exemplaren.

3

Voeg de mosselen toe aan de pan met het chorizomengsel. Doe de deksel op de pan en breng alles aan de kook. Kook de mosselen in 5 min. gaar. Schud de pan tussendoor een paar keer om.

4

Snijd de peterselie fijn. Bestrooi de mosselen met de peterselie.

tip

algemeenIn september zijn mosselen op hun best. Deze Spaanse gekruide versie is een eenvoudige manier om eens iets anders op tafel te zetten dan het klassieke mosselrecept.