bewaar
Geitenkaas-druivensalade
Geitenkaas-druivensalade
bewaar

Geitenkaas-druivensalade

Deze salade heeft het allemaal: knapperige noten, friszoete dressing en smeuïge kaas.

20 min. bereiden
4 min. oventijd
428waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 el

ongebrande walnoten

4 el

traditionele olijfolie

1 el

rodewijnazijn

1 tl

Franse mosterd

2 el

vloeibare honing

1

rode ui

250 g

pitloze rode druiven

150 g

rucolaslamelange

200 g

chèvres doux geitenkaas 45+

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Deze salade heeft het allemaal: knapperige noten, friszoete dressing en smeuïge kaas.

Aan de slag

1

Verwarm de ovengrill voor. Rooster de walnoten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

2

Klop met een garde ¾ van de olie, azijn, mosterd en honing tot een vinaigrette. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de ui in dunne ringen. Meng de vinaigrette met de druiven, sla en ui.

3

Leg de geitenkaas op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de rest van de olie. Schuif de bakplaat 8 cm onder de grill. Laat in ca. 4 min. zacht en lichtbruin worden.

4

Verdeel de salade over borden en leg op elk bord 3 plakjes geitenkaas. Schenk de honing erover en bestrooi met de walnoten.

tip

combinatietipLekker met bruin stokbrood.

variatietipDeze salade is ook lekker met witte druiven.

Vinaigrette maken

Instructievideo - 00:34 min.