Geitenkaas-druivensalade
Deze salade heeft het allemaal: knapperige noten, friszoete dressing en smeuïge kaas.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 3 el ongebrande walnoten
- 4 el traditionele olijfolie
- 1 el rodewijnazijn
- 1 tl Franse mosterd
- 2 el vloeibare honing
- 1 rode ui
- 250 g pitloze rode druiven
- 150 g rucolaslamelange
- 200 g chèvres doux geitenkaas 45+ (plakjes)
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de ovengrill voor. Rooster de walnoten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
- Klop met een garde ¾ van de olie, azijn, mosterd en honing tot een vinaigrette. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de ui in dunne ringen. Meng de vinaigrette met de druiven, sla en ui.
- Leg de geitenkaas op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de rest van de olie. Schuif de bakplaat 8 cm onder de grill. Laat in ca. 4 min. zacht en lichtbruin worden.
- Verdeel de salade over borden en leg op elk bord 3 plakjes geitenkaas. Schenk de honing erover en bestrooi met de walnoten.
variatietip:
Deze salade is ook lekker met witte druiven.
combinatietip:
Lekker met bruin stokbrood.

Vinaigrette maken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 370 kcal
- eiwit 12 g
- koolhydraten 20 g
-
vet 26 g
waarvan verzadigd 9 g - natrium 285 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Geitenkaas-druivensalade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Geitenkaas-druivensalade
Verwarm de ovengrill voor.
- 3 el ongebrande walnoten
- 3 el traditionele olijfolie
- 1 el rodewijnazijn
- 1 tl Franse mosterd
- 1 el vloeibare honing
- 1 rode ui
- 250 g pitloze rode druiven
- 150 g rucolaslamelange
Snijd de ui in dunne ringen. Meng de vinaigrette met de druiven, sla en ui.
- 200 g chèvres doux geitenkaas 45+
- 1 el traditionele olijfolie
Leg de geitenkaas op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie.
Schuif de bakplaat 8 cm onder de grill. Laat in ca. 4 min. zacht en lichtbruin worden.
- 1 el vloeibare honing
Verdeel de salade over de borden en leg op elk bord 3 plakjes geitenkaas. Schenk de honing erover en bestrooi met de walnoten
variatietip:
Deze salade is ook lekker met witte druiven.
combinatietip:
Lekker met bruin stokbrood.