bewaar
Stokje gehaktbal
Stokje gehaktbal
bewaar

Stokje gehaktbal

30 min. bereiden
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 sneetje

witbrood

4 el

melk

300 g

rundergehakt

1 el

gedroogde Provençaalse kruiden

3 el

olijfolie

1

rode ui

1

rode paprika

Dit heb je nodig

  • 8 satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in water

Aan de slag

Week het sneetje witbrood in de melk. Voeg het gehakt, de Provençaalse kruiden, peper en zout toe. Kneed het gehakt en draai er 16 balletjes van. Verhit de olie en bak de balletjes i.v.m. voedselveiligheid ca. 10 min. voor. Fruit de ui 2 min. in het bakvet. Deze krijgt daardoor meer smaak op de barbecue. Rijg aan elk satéstokje om en om 2 balletjes, 1 partje ui en 2 stukjes paprika. Gril de stokjes ca. 4 min. op de barbecue. Keer tussentijds.