bewaar
Gehakt in parmaham
Gehakt in parmaham
bewaar

Gehakt in parmaham

1 uur bereiden
86waarderingen

Ingrediënten

4 personen

10 g

gedroogde

100 g

oud witbrood

100 ml

melk

150 g

Parmaham

500 g

rundergehakt

1

ei

2 el

verse Italiaanse kruiden

1 blik

tomatenblokjes

Dit heb je nodig

  • braadslede

Aan de slag

1

Week de gedroogde paddenstoelen 15 min. in 150 ml kokend water. Week in een andere kom het brood 10 min. in de melk.

2

Knijp de paddenstoelen uit en hak ze fijn. Zeef het weekvocht door een fijne zeef.

3

Kneed het gehakt met het geweekte brood, de paddenstoelen, fijngehakte parmaham, ei, kruiden en zout en peper goed door elkaar.

4

Spreid de plakken parmaham naast elkaar uit en laat ze elkaar iets overlappen. Vorm van het gehakt een ovaal brood en leg het op de ham. Sla de ham om het gehakt en leg het brood met de naad naar onder in de braadslede.

5

Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet het gehaktbrood in de oven en bak het 5 minuten. Schenk het paddenstoelenvocht met de tomaten en zout en peper rond het brood en bak het nog 20 minuten. Schakel de oven uit en laat het brood nog 20 min. in de oven staan. Lekker met aardappelgnocchi en courgette.