bewaar
Mediterrane ovenschotel met worst en puree
Mediterrane ovenschotel met worst en puree
bewaar

Mediterrane ovenschotel met worst en puree

De Hollandse en Spaanse keuken gaan prima samen. Probeer deze aardappelpuree met Spaanse worst.

30 min. bereiden
20 min. oventijd
294waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kruimige aardappelen

290 g

Catalaanse braadworst

3

uien

2

rode paprika's

400 g

tomatenblokjes

1 el

gedroogde Provençaalse kruiden

100 ml

halfvolle melk

25 g

ongezouten roomboter

Dit heb je nodig

  • pureestamper

De Hollandse en Spaanse keuken gaan prima samen. Probeer deze aardappelpuree met Spaanse worst.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze in 20 min. met weinig water en zout gaar. Snijd de worst in stukjes van ca. 2 cm, de uien in ringen en de paprika in repen.

2

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Verhit een hapjespan en bak de worst 3 min. Voeg de ui toe en bak 2 min. mee. Doe de paprika erbij en bak 2 min. mee. Voeg de tomatenblokjes en kruiden toe en breng op smaak met peper en zout.

3

Giet de aardappelen af en laat op een warmhoudplaatje op laag vuur 2 min. drogen. Indien je elektrisch of op inductie kookt, kun je de puree op de laagste stand laten drogen. Verhit ondertussen de melk in een steelpannetje. Pureer de aardappelen met de pureestamper of pureeknijper. Klop met een garde de melk en de boter erdoor totdat de puree dik vloeibaar en glad is.

4

Schep het worst-groentemengsel in de ovenschaal en verdeel de puree erover. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven totdat de puree goudbruin is.