bewaar
Mediterrane andijvie-tomaatstamppot
Mediterrane andijvie-tomaatstamppot
bewaar

Mediterrane andijvie-tomaatstamppot

Een stampje uit het zuiden met Catalaanse worstjes en smeuïge knoflookpuree.

30 min. bereiden
186waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1¼ kg

kruimige aardappel

25 g

ongezouten roomboter

12

Catalaanse braadworsten

250 g

cherrytomaten

1 teen

knoflook

150 ml

halfvolle melk

150 g

geraspte belegen kaas

400 g

gesneden andijvie

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Een stampje uit het zuiden met Catalaanse worstjes en smeuïge knoflookpuree.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Kook de aardappelen in weinig water met zout in ca. 20 min. gaar.

2

Verhit ondertussen in een grote koekenpan de boter en bak de worstjes op matig vuur in ca. 15 min. rondom bruin en gaar.

3

Snijd de cherrytomaatjes in vieren. Pers de knoflook boven de melk uit. Verwarm de melk met de knoflook (in de magnetron). Giet de aardappelen af en stamp tot een puree. Roer de melk (en evt het bakvet) erdoor tot er een smeuïge puree ontstaat. Zet de pan op een laag vuur. Meng de kaas, rauwe andijvie en de tomaatjes door de puree. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm de stamppot nog 1-2 min. Verdeel de stamppot over de borden en leg de worstjes erop.