bewaar
Roergebakken garnalen met mango
Roergebakken garnalen met mango
bewaar

Roergebakken garnalen met mango

20 min. bereiden
57waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

tijgergarnalen

1

eiwit

2 eetlepels

sesamolie

vierseizoenenpeper

1

mango

100 ml

arachideolie

3 cm

verse gemberwortel

2 teentjes

knoflook

2 eetlepels

droge sherry

½ zakje

verse bieslook

2 eetlepels

verse koriander

Dit heb je nodig

  • keukenpapier, wok

Aan de slag

Garnalen droogdeppen met keukenpapier. In kom eiwit loskloppen met 1 eetlepel sesamolie, 1 theelepel zout en peper naar smaak. Garnalen erdoor scheppen en 10 minuten laten staan. Met dunschiller mango schillen. Vruchtvlees in plakken van pit snijden en plakken in stukken van 3-4 cm snijden. In wok arachideolie verhitten. Garnalen erdoor scheppen en al omscheppend in 2 minuten gaar laten worden. Met schuimspaan garnalen op bord scheppen. Olie in hittebestendige kom schenken en laten afkoelen (wordt niet meer gebruikt). In wok 1 eetlepel sesamolie verhitten en gember en knoflook roerbakken tot ze gaan geuren. Garnalen met sheery en mango erdoor scheppen en alles 1-2 minuten roerbakken. Op smaak brengen met zout en peper. Bieslook en koriander erover strooien. Lekker met rijst of mihoen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Roergebakken garnalen met mango

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig