bewaar
Roergebakken witlof met hete garnalen
Roergebakken witlof met hete garnalen
bewaar

Roergebakken witlof met hete garnalen

20 min. bereiden
153waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 struiken

witlof

1

rode peper

2 eetlepels

roerbakolie

2 cm

gemberwortel

2 teentjes

knoflook

1 zak

tijgergarnalen

5 takjes

koriander

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

Verwijder de uiteinden van de struiken witlof. Snijd de struiken over de lengte doormidden en in dunne repen. Snijd de chilipeper over de lengte open en schraap de zaadjes eruit met een mesje. Snijd de peper in dunne reepjes. Verhit in een wok de roerbakolie en bak hierin de gember, knoflook en chilipeper 30 seconden op hoog vuur. Voeg de garnalen toe en roerbak ze 3 minuten mee. Voeg de reepjes witlof toe en roerbak alles nog 3 minuten. Breng op smaak met zout en strooi de koriander erover. Lekker met gele rijst.