bewaar
Rijstschotel met zoutvlees en garnalen
Rijstschotel met zoutvlees en garnalen
bewaar

Rijstschotel met zoutvlees en garnalen

50 min. bereiden
45waarderingen

Ingrediënten

4 personen

225 g

masterbeef (Surinaams zoutvlees)

2

uien

2 eetlepels

olie

2 teentjes

knoflook

1

rode peper

3 cm

verse gemberwortel

1 theelepel

gemalen kurkuma (koenjit)

1

paksoi

1 blikje

tomatenpuree

200 g

basmatirijst

500 ml

visbouillon

1 blikje

kidneybonen

250 g

tijgergarnalen

Aan de slag

1

Zoutvlees in kleine blokjes snijden. In vergiet leggen en 1 min. goed afspoelen. Vlees in pan met laag water zachtjes aan de kook brengen en in 20 min. gaarkoken. Vlees laten uitlekken en droogdeppen. In pan met antiaanbaklaag ui 1 min. in olie fruiten. Zoutvlees, knoflook, rode peper, gemberwortel en kurkuma 1 min. zachtjes meebakken. Tomatenpuree en rijst erdoor roeren, bouillon erop schenken en aan de kook brengen. Geheel 10 min. met deksel op pan laten sudderen. Laten afkoelen en afgedekt in koelkast zetten.

2

Rijst met zoutvlees op vlamverdeler opnieuw verwarmen. Kidneybonen in vergiet afspoelen. Garnalen, paksoi en kidneybonen door rijstmengsel scheppen en geheel verwarmen tot garnalen gaar zijn.