bewaar
Tijgergarnalen-curry
Tijgergarnalen-curry
bewaar

Tijgergarnalen-curry

40 min. bereiden
130waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½

rode peper

4 el

olijfolie

2

uien

2 cm

verse gember

2 tenen

knoflook

1 tl

kurkuma

1 tl

gemalen komijn (djinten)

1 el

garam masala

1 blik

tomatenblokjes

300 g

basmatirijst

1 zak

tijgergarnalen

1 bakje

verse koriander

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

1

Snijd de peper in stukjes. Verhit de olie in een braadpan en bak de peper, uien en gember 4 min. Voeg de knoflook toe en bak 2 min. mee. Doe de kurkuma, komijn en garam massala erbij en roerbak op laag vuur nog 2 min. Voeg de tomaten toe en laat op laag vuur 20 min. stoven. Roer af en toe.

2

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pureer de saus met de staafmixer, breng op smaak met zout. Voeg de bevroren garnalen toe en laat 5-6 min. meegaren. Bestrooi de curry met de koriander en serveer met de rijst.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.