Tijgergarnalen-curry

indiaas
hoofdgerecht
4 personen
3
129
Advertentie
Ingrediënten
- ½ rode peper (zaadlijsten verwijderd)
- 4 el olijfolie
- 2 uien (gesnipperd)
- 2 cm verse gember (fijngesneden)
- 2 tenen knoflook (fijngesneden)
- 1 tl kurkuma
- 1 tl gemalen komijn (djinten)
- 1 el garam masala (blikje 65 g)
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 300 g basmatirijst
- 1 zak tijgergarnalen (rauw, gepeld (500 g))
- 1 bakje verse koriander ((15 g), grofgehakt)
Keukenspullen
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Snijd de peper in stukjes. Verhit de olie in een braadpan en bak de peper, uien en gember 4 min. Voeg de knoflook toe en bak 2 min. mee. Doe de kurkuma, komijn en garam massala erbij en roerbak op laag vuur nog 2 min. Voeg de tomaten toe en laat op laag vuur 20 min. stoven. Roer af en toe.
- Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pureer de saus met de staafmixer, breng op smaak met zout. Voeg de bevroren garnalen toe en laat 5-6 min. meegaren. Bestrooi de curry met de koriander en serveer met de rijst.

Rode peper schoonmaken
instructievideo
- 00:34 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 540 kcal
- eiwit 27 g
- koolhydraten 65 g
- vet 18 g