Roer­ge­bak­ken gar­na­len

Dit gerecht serveer je met kroepoek en atjar tjampoer voor een feestelijk geheel.

(76) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Dit gerecht serveer je met kroepoek en atjar tjampoer voor een feestelijk geheel. 4 personen
2 76

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ⅖ van de olie in een koekenpan en bak de garnalen in 3 min. gaar. Schenk de woksaus erbij en bak nog 1 min.
  2. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de groente ca. 4 min. Breng de groente op smaak met ketjap. Verdeel de mie over de borden en schep de groenten eromheen. Leg de garnalen erboven op en serveer met de kroepoek en de atjar.
video

Gar­na­len pel­len

Instructievideo - 00:36 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 775 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 111 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 2.595 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 46-47

Roergebakken garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Roer­ge­bak­ken gar­na­len

1
1
  • 400 g eiermie

Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 300 g diepvries tijgergarnalen

Verhit de olie in een koekenpan en bak de garnalen in 3 min. gaar.

Garnalen pellen

Instructievideo

00:36 min.

3
3
  • 240 ml woksaus teriyaki

Schenk de woksaus erbij en bak nog 1 min.

4
4
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 800 g Chinese wokgroente taugé-rode paprika
  • 4 el ketjap manis

Verhit de olie in een wok en roerbak de groente ca. 4 min. Breng de groente op smaak met ketjap.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

5
5
  • 75 g gebakken emping
  • 330 g atjar tjampoer

Verdeel de mie over de borden en schep de groenten eromheen. Leg de garnalen erboven op en serveer met de kroepoek en de atjar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.