bewaar
Witte kip met zoute sjalotjes
Witte kip met zoute sjalotjes
bewaar

Witte kip met zoute sjalotjes

35 min. bereiden
12 uur wachten
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

sjalotjes

5 cm

verse gemberwortel

2 eetlepels

olie

1 eetlepel

sesamolie

1 eetlepel

droge sherry

500 g

kipfilet

1 liter

kippenbouillon

2 eetlepels

verse bieslook

Aan de slag

1

In kom sjalotjes, gember, olie, sesamolie, sherry, 2 theelepels zout en 1 theelepel peper door elkaar scheppen en 12 uur laten staan.

2

Kipfilet inwrijven met zout. In pan bouillon aan de kook brengen. Kipfilet erin leggen en in 15-20 minuten tegen de kook aan gaar laten worden. Kip in bouillon laten afkoelen tot lauwwarm. Kip in plakjes snijden en overdoen in schaal. Bieslook door sjalotmengsel scheppen en over kip scheppen.