bewaar
Knapperige kip-sesamruitjes
Knapperige kip-sesamruitjes
bewaar

Knapperige kip-sesamruitjes

55 min. bereiden
11waarderingen

Ingrediënten

12 personen

250 g

kipfilet

50 g

sesamzaad

1

ei

1 el

droge sherry

5 el

maizena

200 ml

olie

1 cm

verse gemberwortel

4 el

lichte sojasaus

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • stoompan

Aan de slag

1

Kipfilet in stukken snijden en met sesamzaad pureren. Ei, sherry, 2 el maizena, 1 tl zout en peper naar smaak erdoor mengen. Bord invetten met beetje olie en kipmengsel erop uitstrijken tot laag van 1 cm dik. Bord met kipmengsel in stoompan of op rekje in wok met laag kokend water zetten. Kipmengsel in 10-12 min. afgedekt gaar stomen. Kipmengsel met keukenpapier droogdeppen en iets laten afkoelen. In kommetje gember door sojasaus roeren.

2

Kipmengsel in ruitjes van 3 x 4 cm snijden en een voor een voorzichtig door rest van maïzena wentelen. In wok of diepe koekenpan olie verhitten en kipruitjes in twee porties in 2-3 min. goudbruin bakken. Op keukenpapier laten uitlekken. Kipruitjes op warme schaal leggen en serveren met dipsausje.

tip

algemeenGebruik voor het stomen een stoompan of wok met stoomrekje en deksel.