bewaar
Eendenborstfilet met gember
Eendenborstfilet met gember
bewaar

Eendenborstfilet met gember

20 min. bereiden
46waarderingen

Ingrediënten

400 g

eendenborstfilet

1

ei

2 el

sojasaus

2 el

droge sherry

1 el

maizena

1 blikje

bamboescheuten

50 g

verse gemberwortel

4 el

olie

1 tl

suiker

100 ml

gevogeltefond

100 g

spinazie

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

Eendenborstfilet met vel in dunne plakjes snijden. Ei splitsen en in een kom het eiwit loskloppen met 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel sherry, maizena en peper naar smaak. Plakjes eendenborstfilet erdoor scheppen en 5 minuten laten staan. In zeef bamboescheuten laten uitlekken. Gemberwortel schillen en grof raspen. In wok olie verhitten en plakjes eend op hoog vuur 2 minuten roerbakken. Op bord scheppen. In wok gember 1 minuut bakken. Bamboescheuten, suiker, 1 el sojasaus, 1 el sherry en fond toevoegen. Aan de kook brengen. Plakjes eend en spinazie erdoor scheppen en nog 1 minuut laten pruttelen tot spinazie is geslonken. Serveren met rijst.