bewaar
Eendenborstfilet met gember
Eendenborstfilet met gember
bewaar

Eendenborstfilet met gember

20 min. bereiden
46waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

eendenborstfilet

1

ei

2 el

sojasaus

2 el

droge sherry

1 el

maizena

1 blikje

bamboescheuten

50 g

verse gemberwortel

4 el

olie

1 tl

suiker

100 ml

gevogeltefond

100 g

spinazie

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

Eendenborstfilet met vel in dunne plakjes snijden. Ei splitsen en in een kom het eiwit loskloppen met 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel sherry, maizena en peper naar smaak. Plakjes eendenborstfilet erdoor scheppen en 5 minuten laten staan. In zeef bamboescheuten laten uitlekken. Gemberwortel schillen en grof raspen. In wok olie verhitten en plakjes eend op hoog vuur 2 minuten roerbakken. Op bord scheppen. In wok gember 1 minuut bakken. Bamboescheuten, suiker, 1 el sojasaus, 1 el sherry en fond toevoegen. Aan de kook brengen. Plakjes eend en spinazie erdoor scheppen en nog 1 minuut laten pruttelen tot spinazie is geslonken. Serveren met rijst.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Eendenborstfilet met gember

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig