bewaar
Kip met broccoli en pompoenpitten
Kip met broccoli en pompoenpitten
bewaar

Kip met broccoli en pompoenpitten

30 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

zilvervliesrijst

3 eetlepels

zonnebloemolie

2 cm

verse gemberwortel

100 ml

lichte sojasaus

2 eetlepels

donkere basterdsuiker

1 theelepel

kaneel

6 eetlepels

droge sherry

400 g

kipfilet

600 g

broccoli

6 eetlepels

pompoenpitten

150 g

peen julienne

1 eetlepel

citroensap

Aan de slag

Rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken. Olie mengen met gember, sojasaus, basterdsuiker, kaneel en sherry. In pan sojamengsel aan de kook brengen. Kipfilets in sojamengsel leggen en in 15 min. zachtjes gaarkoken, af en toe keren. Intussen in grote pan water aan de kook brengen. In stoommandje of in vergiet broccoli boven kokend water in 8 min. beetgaar stomen. In droge koekenpan pompoenpitten kort roosteren en laten afkoelen. Peen, helft van pompoenpitten en citroensap door zilvervliesrijst roeren. Kipfilets uit saus nemen en in schuine plakken snijden. Saus op smaak brengen met (zout en) peper. Rijst en broccoli over vier borden verdelen. Kip ernaast leggen en saus erover schenken. Rest van pompoenpitten over bord strooien.

tip

algemeenPompoenpitten zijn rijk aan eiwitten, vezels, B-vitamines, vitamine E, zink, ijzer, magnesium, fosfor, koper en kalium.