bewaar
Zoete kip en peultjes uit de wok
Zoete kip en peultjes uit de wok
bewaar

Zoete kip en peultjes uit de wok

Sojasaus, basterdsuiker en knoflook geven dit gerecht zijn oosterse smaak.

20 min. bereiden
510waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte rijst

1

ui

2 tenen

knoflook

200 g

verse peultjes

½

Chinese kool

400 g

kipfilet

2 el

zonnebloemolie

3 el

sojasaus

1 el

donkere basterdsuiker

Sojasaus, basterdsuiker en knoflook geven dit gerecht zijn oosterse smaak.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snijd de ui in ringen en de knoflook fijn. Maak de peultjes schoon. Snijd de kool in reepjes. Snijd de kipfilet in reepjes en bestrooi met peper en zout.

2

Verhit de olie in een wok en bak de kip in 3 min. bruin. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. Schep de kip uit de wok en houd warm onder aluminiumfolie. Bak de ui 1 min. in het achtergebleven bakvet in de wok. Voeg de peultjes, sojasaus en suiker toe en roerbak 4 min. tot de peultjes beetgaar zijn.

3

Schep de kip en koolreepjes erdoor en roerbak nog 2 min. Verdeel de zoete kip over de borden. Serveer met de rijst.

tip

bereidingstipMaak met de rest van de Chinese kool de volgende dag een salade met ananas en sladressing yoghurt.

Zoete kip

Instructievideo - 02:36 min.