bewaar
Kipsaté met koolsalade
Kipsaté met koolsalade
bewaar

Kipsaté met koolsalade

25 min. bereiden
54waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

kipfilet

3 eetlepels

zonnebloemolie

100 ml

woksaus

300 g

witte rijst

1

Chinese kool

1

banaan

300 ml

satésaus

1

komkommer

Dit heb je nodig

  • satéstokjes

Aan de slag

1

Snijd de kipfilets in de lengte in repen van 1/2 cm dikte, rijg ze per stuk aan een satéstokje. Roer 1 eetlepel olie door 75 ml woksaus en bestrijk de kipsateetjes hiermee dik.

2

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal 4 mooie grote Chinese koolbladeren los, snijd de rest in smalle repen. Snijd de banaan in plakjes. Klop een dressing van 2 eetlepels koude satésaus, 2 eetlepels woksaus en net zo veel water. Meng gesneden kool, komkommer en banaan met de dressing.

3

Verhit een tafelgrill of ovengrill voor. Rooster de kipsateetjes aan beide kanten 4 minuten of tot het vlees gaar is. Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg op elk bord een koolblad en schep de salade hierin. Schep er wat rijst bij en leg op elk bord 2-3 sateetjes. Schep er naar smaak satésaus over.

algemeenEen restje satésaus is een heerlijke dipsaus voor allerlei rauwe groentereepjes.