bewaar
Ketjapkip met pittige sinaasappel-koolsalade
Ketjapkip met pittige sinaasappel-koolsalade
bewaar

Ketjapkip met pittige sinaasappel-koolsalade

20 min. bereiden
53waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

kipfilet

1 zakje

mix voor babi ketjap

4 el

traditionele olijfolie

300 g

witte rijst

2

handsinaasappels

1 zak

gesneden witte kool

3

uien

3 el

Thaise zoete chilisaus

Aan de slag

1

Meng de marinademix uit het pakje mix voor babi ketjap met de olie in een schaal. Schep de kipfilet erdoor en marineer 10 min. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil de sinaasappels en verdeel in partjes. Doe samen met de kool en 1 ui in een schaal en schep de zoete chilisaus erdoor.

2

Verhit een wok en roerbak de kipfiletreepjes zonder extra olie in 4-5 min. gaar. Voeg de rest van de ui toe en bak 1 min. mee. Voeg de sausmix uit het pakje mix voor babi ketjap met 300 ml water toe en breng aan de kook. Laat nog 1 min. zachtjes doorkoken.

3

Verdeel de rijst met de ketjapkip over 4 diepe borden en serveer met de pittige sinaasappel-koolsalade.

tip

algemeenThaise zoete chilisaus is ook lekker bij loempia's, gebakken garnalen en gegrilde kip- of varkensspiesjes.