Stic­ky shii­ta­ke met gem­ber uit de wok

Dagje vega? Deze paddenstoelen lenen zich perfect voor een doordeweekse wokmaaltijd.

(17) waardeer
hoofdgerecht Dagje vega? Deze paddenstoelen lenen zich perfect voor een doordeweekse wokmaaltijd. 4 personen
4 17

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de paddenstoelen in stukken van 3 cm. Doe in een kom, spoel af met koud stromend water en giet af. Meng de maizena erdoor en laat staan tot gebruik. Schil en rasp de gember en snijd de knoflook fijn. Snijd de salade-ui in flinterdunne schuine reepjes.
  2. Verhit ⅔ van de arachideolie in een wok en roerbak de paddenstoelen op hoog vuur in 6-7 min. rondom goudbruin en een beetje krokant. Neem de paddenstoelen uit de pan en draai het vuur tot middelhoog. Voeg de rest van de arachideolie toe en roerbak de gember en knoflook 1 min. Voeg de basterdsuiker toe en schep om totdat de suiker karamelliseert. Voeg de sesamolie, sojasaus en het water toe en kook de saus op hoog vuur in tot hij wat dikker wordt. Roer regelmatig. Voeg de paddenstoelen toe en schep om, zodat de saus aan de paddenstoelen blijft plakken.
  3. Verdeel de rijst over diepe borden, verdeel de paddenstoelen erover en bestrooi met de salade-ui. Serveer direct.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Sticky shiitake met gember uit de wok

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stic­ky shii­ta­ke met gem­ber uit de wok

1
1
  • 300 g basmatirijst
  • 300 g shiitakes

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de paddenstoelen in stukken van 3 cm.

2
2
  • 2 el maizena

Doe in een kom, spoel af met koud stromend water en giet af. Meng de maizena erdoor en laat staan tot gebruik.

3
3
  • 4 cm verse gember
  • 2 tenen knoflook
  • 3 salade-uitjes

Schil en rasp de gember en snijd de knoflook fijn. Snijd de salade-ui in flinterdunne schuine reepjes.

4
4
  • 2 el arachideolie

Verhit de arachideolie in een wok en roerbak de paddenstoelen op hoog vuur in 6-7 min. rondom goudbruin en een beetje krokant.

5
5
  • 1 el arachideolie

Neem de paddenstoelen uit de pan en draai het vuur tot middelhoog. Voeg de rest van de arachideolie toe en roerbak de gember en knoflook 1 min.

6
6
  • 1 el donkere basterdsuiker

Voeg de basterdsuiker toe en schep om totdat de suiker karamelliseert.

7
7
  • 1 el sesamolie
  • 50 ml sojasaus glutenvrij
  • 75 ml water

Voeg de sesamolie, sojasaus en het water toe en kook de saus op hoog vuur in tot hij wat dikker wordt.

8
8

Roer regelmatig. Voeg de paddenstoelen toe en schep om, zodat de saus aan de paddenstoelen blijft plakken.

9
9

Verdeel de rijst over diepe borden, verdeel de paddenstoelen erover en bestrooi met de salade-ui. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.