Japanse nasi met kipteriyaki
Slank Japans rijstgerecht met een authentieke smaak uit Japan: teriyaki.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g kipfiletblokjes
- 4 el woksaus teriyaki (flesje 240 ml)
- 2 el wokolie
- 200 g shiitakes
- 6 salade-uitjes
- 400 g koelverse basmatirijst
- 150 g rauwkost pittige radijsmix (zakje)
Advertentie
Bereiden
- Meng de kipblokjes met de teriyakisaus. Verhit de olie in een wok en bak de kip in 3 min. rondom bruin.
- Snijd ondertussen de shiitakes in plakjes en de salade-ui in schuine stukjes van 2 cm.
- Zet het vuur laag en voeg de shiitakes en salade-ui toe aan de kip. Bak 4 min. mee. Voeg de rijst toe en verwarm nog 5 min. Roer regelmatig.
- Schep de radijsmix erdoor en verwarm nog 1 min.
combinatietip:
Lekker met een spiegelei.

Roerbakken / wokken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 340 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 46 g
-
vet 7 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 265 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Japanse nasi met kipteriyaki
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Japanse nasi met kipteriyaki
- 300 g kipfiletblokjes
- 4 el woksaus teriyaki
- 2 el wokolie
- 200 g shiitakes
- 6 salade-uitjes
Snijd ondertussen de shiitakes in plakjes en de salade-ui in schuine stukjes van 2 cm.
- 400 g koelverse basmatirijst
Zet het vuur laag en voeg de shiitakes en salade-ui toe aan de kip. Bak 4 min. mee. Voeg de rijst toe en verwarm nog 5 min. Roer regelmatig.
- 150 g rauwkost pittige radijsmix
Schep de radijsmix erdoor en verwarm nog 1 min.
combinatietip:
Lekker met een spiegelei.