bewaar
'Leeuwenkoppen' van gehakt en kool
'Leeuwenkoppen' van gehakt en kool
bewaar

'Leeuwenkoppen' van gehakt en kool

30 min. bereiden
31waarderingen

Ingrediënten

300 g

witte rijst

4 cm

verse gember

500 g

rundergehakt

1

ei

4 tenen

knoflook

4 el

Japanse sojasaus

4 el

zonnebloemolie

1

Chinese kool

Aan de slag

1

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Snijd de gember zo fijn mogelijk. Meng met het gehakt, ei, de knoflook, 2 el sojasaus en peper en zout naar smaak. Vorm met natte handen 4 ballen. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de ballen in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

3

Houd 4 mooie koolbladeren achter en snijd de rest in dunne reepjes. Verhit de rest van de olie en roerbak de koolreepjes 3 min. Breng op smaak met de rest van de sojasaus en peper. Serveer de gehaktballen ('leeuwenkoppen') in de achtergehouden koolbladeren met de rijst en de geroerbakte kool. Lekker met in reepjes gesneden bosui.

tip

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.