bewaar
Citroenkip
Citroenkip
bewaar

Citroenkip

35 min. bereiden
105waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

citroen

450 g

kipfilet

1

ei

1 el

maizena

4 el

olie

100 ml

kippenbouillon

1 el

sojasaus

1½ el

droge sherry

½ tl

chilipoeder

1

bosuitje

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

Citroen schoonboenen, schil fijn raspen en citroen uitpersen. Ei splitsen en eiwit loskloppen. In kom kip met losgeklopte eiwit, 1/2 eetlepel maizena, helft van citroenrasp en zout en peper naar smaak door elkaar scheppen en 10 minuten laten staan. In wok olie verhitten en kip 5 minuten roerbakken. In vergiet laten uitlekken. In pan bouillon met 3 el citroensap, rest van citroenrasp, sojasaus, sherry en chilipoeder aan de kook brengen. Op laag vuur 3 min. zachtjes laten koken. Rest van maïzena losroeren met 1 el water en al roerend aan saus toevoegen. Blijven roeren tot saus licht gebonden is. Op smaak brengen met zout en peper. Bosuitjes en kip erdoor scheppen en alles op hoog vuur 2 minuten verwarmen. Lekker met witte rijst en roergebakken sugarsnaps.