bewaar
Roerei met grote garnalen
Roerei met grote garnalen
bewaar

Roerei met grote garnalen

20 min. bereiden
147waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½ zak

tijgergarnalen

4 el

zonnebloemolie

125 g

sugar snaps

125 g

taugé

6

eieren

½ el

sesamolie

3

bosuitjes

Dit heb je nodig

  • keukenpapier, wok

Aan de slag

Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit in een wok de helft van de olie. Roerbak de sugar snaps 4-5 min. op hoog vuur. Bak de taugé ca. 2 min. mee. Schep de sugar snaps en de taugé op een bord. Roerbak de garnalen in de wok totdat ze roze worden. Schep ze in een vergiet en laat ze uitlekken. Schenk de olie in een hittebestendige kom (de olie wordt niet meer gebruikt). Veeg de wok met keukenpapier schoon. Klop in een kom de eieren met sesamolie los, voeg peper en zout naar smaak toe. Verhit in de wok de rest van de olie. Schenk het eimengsel erin en schep de bosui erdoorheen. Laat de eieren op matig vuur al roerend net stollen. Schep de garnalen, sugar snaps en taugé erdoor en verwarm het roerei nog heel even. Serveer direct. Lekker met witte rijst en zoete chilisaus.

Roerbakken / wokken

Instructievideo - 00:54 min.