bewaar
Roerei met groenten
Roerei met groenten
bewaar

Roerei met groenten

40 min. bereiden
36waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 middelgrote

bospeentjes

100 g

sugar snaps

200 g

broccoli

2

rode pepers

2

uien

2 teentjes

knoflook

1 el

olie

2 el

ketjap

2

eieren

zout en versgemalen peper

nootmuskaat

10 g

verse koriander

sambal

Aan de slag

Groenten schoonmaken. Worteltjes in dunne plakjes snijden. Sugar snaps halveren. Pan met ruim water aan de kook brengen. Worteltjes en sugar snaps ca. 2 minuten kort koken. Afgieten en groenten laten uitlekken. Broccoli in kleine roosjes van ca. 2 cm verdelen. Pepers halveren, zaadlijsten verwijderen en pepers in dunne reepjes snijden. Uien en knoflook pellen en fijnsnipperen. Wok met 1 el olie verhitten. Ui en knoflook ca. 1 minuut zachtjes fruiten. Wortel, broccoli, sugar snaps, peperreepjes en 2 el ketjap erdoor scheppen en op hoog vuur ca. 4 minuten roerbakken tot alles beetgaar is. Voeg 3/4 dl water toe en laat het ca. 2 minuten op hoog vuur koken. In kom eieren loskloppen met zout, peper en mespunt nootmuskaat, en over groenten schenken. Al roerbakkend ei in ca. 2 minuten laten stollen. Koriander fijnhakken en erdoor scheppen. Op smaak brengen met sambal.