bewaar
Gegrild Mongolisch lamvlees
Gegrild Mongolisch lamvlees
bewaar

Gegrild Mongolisch lamvlees

25 min. bereiden
30 min. wachten
18waarderingen

Ingrediënten

3 eetlepels

droge sherry

1½ eetlepel

sojasaus

3 cm

verse gemberwortel

1 theelepel

bruine basterdsuiker

2 teentjes

knoflook

600 g

lamsboutlapjes à la minute

1 eetlepel

olie

2

uien

Aan de slag

1

In kom sherry, sojasaus, gember, suiker en knoflook mengen. Lamsvlees in repen van 4 cm snijden en door marinade scheppen. Minimaal 30 min. laten marineren.

2

Ovengrill voorverwarmen. Repen vlees uit marinade nemen, droogdeppen met keukenpapier en op bakplaat leggen. Bakplaat 10 cm onder hete grill schuiven en vlees in 6 minuten bruin en gaar roosteren, halverwege keren. In koekenpan olie verhitten en uiringen al om scheppend bakken. Vlees op vier borden scheppen en bestrooien met zout en peper. Uiringen erover verdelen.