bewaar
Bruschetta met lamsvlees en citroenmayonaise
Bruschetta met lamsvlees en citroenmayonaise
bewaar

Bruschetta met lamsvlees en citroenmayonaise

15 min. bereiden
58waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½

citroen

3 eetlepels

olijfolie

1 teentje

knoflook

4 dikke plakken

vloerbrood

200 g

lamsboutlapjes à la minute

3 eetlepels

mayonaise

25 g

waterkers

8

zongedroogde tomaten in olie

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

Helft van citroenrasp en helft van citroensap met 2 el olie en zout en (versgemalen) peper naar smaak door elkaar roeren. Knoflook halveren en brood ermee inwrijven. Brood dun besmeren (met keukenkwastje) met 1 el olie. Brood in grillpan aan beide zijden goudbruin roosteren en laten afkoelen. Lamsboutlapjes aan beide kanten met citroenolie bestrijken. Lamsboutlapjes in grillpan in 3 min. bruin en vanbinnen rosé roosteren. Mayonaise losroeren met rest van citroenrasp en -sap en op smaak brengen met zout en peper. Bruschetta achtereenvolgens beleggen met mayonaise, waterkers, tomaatreepjes en lamsbout. Direct serveren.