bewaar
Gemengde salade met lamsvlees en muntdressing
Gemengde salade met lamsvlees en muntdressing
bewaar

Gemengde salade met lamsvlees en muntdressing

40 min. bereiden
28waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 schaaltjes

haricots verts

1 schaaltje

lamsboutlapjes à la minute

50 g

boter

50 g

pecorino

1 zakje

verse munt

50 g

pijnboompitten

2 eetlepels

(frambozen)azijn

1 dl

olijfolie

3

bosuitjes

1 eetlepel

poedersuiker

1 zak

rocket slamelange

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

Uiteinden van haricots verts snijden. In pan met ruim kokend water en zout haricots verts in 3 minuten beetgaar koken. In zeef onder koud water afspoelen en laten uitlekken. Intussen lamsboutlapjes bestrooien met zout en peper. In pan helft van boter verhitten en vlees in 4 minuten rondom bruin en van binnen rosé bakken. Vlees in dunne plakjes snijden. In keukenmachine of met staafmixer muntblaadjes, pecorino, pijnboompitten, azijn en olie tot dikke, gladde dressing pureren. Op smaak brengen met zout en peper. Bosuitjes schoonmaken en elk in 3 stukken snijden. In koekenpan rest van boter verhitten. Bosui in pan leggen, met poedersuiker bestrooien en 3 minuten zachtjes smoren tot suiker begint te karameliseren. Slamelange over vier grote borden verdelen. Haricots verts, bosui en lamsplakjes erop rangschikken.