Gemengde salade met lamsvlees en muntdressing

Advertentie
Ingrediënten
- 2 schaaltjes haricots verts (a 150 g)
- 1 schaaltje lamsboutlapjes à la minute (ca. 250 g)
- 50 g boter
- 50 g pecorino (kaas geraspt)
- 1 zakje verse munt (15 g)
- 50 g pijnboompitten (geroosterd)
- 2 eetlepels (frambozen)azijn
- 1 dl olijfolie
- 3 bosuitjes
- 1 eetlepel poedersuiker
- 1 zak rocket slamelange (75 g)
Keukenspullen
- keukenmachine
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Uiteinden van haricots verts snijden. In pan met ruim kokend water en zout haricots verts in 3 minuten beetgaar koken. In zeef onder koud water afspoelen en laten uitlekken. Intussen lamsboutlapjes bestrooien met zout en peper. In pan helft van boter verhitten en vlees in 4 minuten rondom bruin en van binnen rosé bakken. Vlees in dunne plakjes snijden. In keukenmachine of met staafmixer muntblaadjes, pecorino, pijnboompitten, azijn en olie tot dikke, gladde dressing pureren. Op smaak brengen met zout en peper. Bosuitjes schoonmaken en elk in 3 stukken snijden. In koekenpan rest van boter verhitten. Bosui in pan leggen, met poedersuiker bestrooien en 3 minuten zachtjes smoren tot suiker begint te karameliseren. Slamelange over vier grote borden verdelen. Haricots verts, bosui en lamsplakjes erop rangschikken.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 585 kcal
- eiwit 20 g
- koolhydraten 9 g
- vet 53 g