bewaar
Naanbrood met gegrild lamsvlees, avocado en munt
Naanbrood met gegrild lamsvlees, avocado en munt
bewaar

Naanbrood met gegrild lamsvlees, avocado en munt

15 min. bereiden
91waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1 schaal

lamslapjes à la minute

1 zakje

verse munt

100 g

zachte geitenkaas

1 eetlepel

limoensap

1 pak

naanbrood

1 rijpe

avocado

3 eetlepels

olijfolie

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • grillpan

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200° C. Dep het vlees droog, bestrijk het dun met 1 theelepel olie en laat het even op kamertemperatuur komen. Snijd de muntblaadjes in reepjes. Doe de reepjes munt met de geitenkaas, 2 eetlepels warm water, 2 eetlepels olie en enkele druppels limoensap in de beker van de staafmixer en pureer het tot een mooi groen mengsel, breng eventueel op smaak met (versgemalen) peper. Bak intussen het naanbrood 5 minuten in de voorverwarmde oven. Verwarm de grillpan voor. Snijd de avocado in mooie dunne plakjes en besprenkel ze met de rest van het limoensap. Gril het lamsvlees in 1-2 minuten per zijde bruin, haal het vlees uit de pan en laat het nog 1-2 minuten rusten. Snijd intussen het naanbrood open, besmeer de binnenkant met de rest van de olie en leg de binnenkant even op de hete grillpan. Laat het gegrilde naanbrood even ¿uitademen' en besmeer het met het muntmengsel. Beleg ieder brood met lamsvlees en avocado en serveer direct.