bewaar
Kipfajitas met avocado en bosui
Kipfajitas met avocado en bosui
bewaar

Kipfajitas met avocado en bosui

De ingrediënten zet je op tafel, zodat iedereen zelf zijn Mexicaanse tortilla kan vullen.

30 min. bereiden
247waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

kipfilet à la minute

2 tl

Mexicaanse seasoningsmix

3 el

traditionele olijfolie

2

avocado's

3

bosuien

125 ml

zure room

150 g

rucolaslamelange

8

tortillawraps

Dit heb je nodig

  • grillpan

De ingrediënten zet je op tafel, zodat iedereen zelf zijn Mexicaanse tortilla kan vullen.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 75 °C. Snijd de kipfilet in lange smalle plakken. Meng in een bakje de kruiden met ⅔ van de olie en schep de kip erdoor. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in plakken en doe in een schaaltje. Halveer de bosui in de lengte, snijd in lange repen en doe ook in een schaaltje. Schep de zure room en de sla ook in aparte schaaltjes.

2

Verhit de grillpan. Bestrijk de tortilla's dun met de rest van de olie en gril aan beide kanten kort, leg daarna op een schaal. Houd warm in de oven. Gril ondertussen de kip in 4 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Zet alle ingrediënten met peper en zout op tafel en laat iedereen zelf zijn tortilla vullen.