Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 4 trostomaten
- 2 bosuien
- 1 bakje alfalfa
- 250 g lamsboutlapjes a la minute
- 2 el traditionele olijfolie
- 1 el citroensap
- 1 el sojasaus
- 1 bakje waterkers
Advertentie
Bereiden
Was tomaat en snijd in parten. Verwijder zaadjes en snijd in blokjes. Maak bosuitjes schoon en snijd in stukjes van 3 cm. Snijd stukjes in lengte in hele dunne reepjes. Schep bosuireepjes en alfalfa door elkaar. Snijd lamsboutlapjes elk in 3 stukken en bestrooi met zout. Verhit in pan olie en bak vlees ca. 3 minuten om en om. Schep vlees uit pan op bord. Voeg aan bakvet 1 el water, citroensap en sojasaus toe en verhit even, roer hierbij aanbaksels los. Breng salsa op smaak met peper. Schep helft van salsa door alfalfasalade scheppen. Leg op elk van vier borden 1 stukje lamsvlees. Schep helft van alfalfasalade erop. Leg tweede stukje lamsvlees erop, leg rest van alfalfasalade erop. Dek af met laatste stukje lamsvlees. Schep tomatensalsa erop en eromheen. Garneer met toefje waterkers. Serveer met Tarly en gemengde groene salade.
Tip:
Het vlees kan ook in reepjes worden gesneden en gebakken worden. Schep de vleesreepjes door de alfalfasalade en verdeel de salsa ernaast en erover.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 170 kcal
- eiwit 13 g
- koolhydraten 3 g
-
vet 12 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
- 4 trostomaten
Was tomaat en snijd in parten. Verwijder zaadjes en snijd in blokjes.
- 2 bosuien
- 1 bakje alfalfa
Maak bosuitjes schoon en snijd in stukjes van 3 cm. Snijd stukjes in lengte in hele dunne reepjes. Schep bosuireepjes en alfalfa door elkaar.
- 250 g lamsboutlapjes a la minute
- 2 el traditionele olijfolie
Snijd lamsboutlapjes elk in 3 stukken en bestrooi met zout. Verhit in pan olie en bak vlees ca. 3 minuten om en om. Schep vlees uit pan op bord.
- 1 el citroensap
- 1 el sojasaus
Voeg aan bakvet 1 el water, citroensap en sojasaus toe en verhit even, roer hierbij aanbaksels los. Breng salsa op smaak met peper. Schep helft van salsa door alfalfasalade scheppen.
Leg op elk van vier borden 1 stukje lamsvlees. Schep helft van alfalfasalade erop. Leg tweede stukje lamsvlees erop, leg rest van alfalfasalade erop. Dek af met laatste stukje lamsvlees.
- 1 bakje waterkers
Schep tomatensalsa erop en eromheen. Garneer met toefje waterkers. Serveer met Tarly en gemengde groene salade.