bewaar
Japanse rosbiefrolletjes
Japanse rosbiefrolletjes
bewaar

Japanse rosbiefrolletjes

30 min. bereiden
133waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1 kleine

komkommer

2 eetlepels

sladressing naturel

½ kleine

rode paprika

4

bosuitjes

4 plakjes

rosbieflapjes à la minute

100 g

rijstmie

2 eetlepels

olie

zout

peper

2 eetlepels

sojasaus

2 eetlepels

droge sherry

Dit heb je nodig

  • cocktailprikkers

Aan de slag

Komkommer wassen en in plakjes snijden. In kom komkommer en dressing door elkaar scheppen. In pan ruim water aan de kook brengen. Paprika schoonmaken, wassen en in lengte in 8 reepjes snijden. Bosuitjes schoonmaken. 2 Bosuitjes in lengte halveren, rest in ringetjes snijden. Aan korte zijde van elk plakje rosbief 2 reepjes paprika en 1 stukje bosui leggen. Plakjes oprollen en vaststeken met cocktailprikker. Van vuur af mie aan kokend water toevoegen en ca. 4 minuten laten staan. In zeef laten uitlekken.In koekenpan olie verhitten en rosbiefrolletjes in 3 à 4 minuten rondom bruin bakken. Bestrooien met zout en peper. Op bord scheppen en met scherp mes schuin doormidden snijden. Aan bakvet 1 eetlepel water, sojasaus en sherry toevoegen en aanbaksels losroeren.Mie over twee borden verdelen. Rosbiefrolletjes ernaast leggen. Saus erover en ernaast schenken. Komkommer ernaast scheppen en ringetjes bosui erover strooien.