bewaar
Roergebakken lamsvlees in knoflooksaus
Roergebakken lamsvlees in knoflooksaus
bewaar

Roergebakken lamsvlees in knoflooksaus

20 min. bereiden
72waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode peper

1 zak

panklare spinazie

3 eetlepels

olie

600 g

lamsboutlapjes à la minute

3 teentjes

knoflook

½ theelepel

suiker

1 eetlepel

Thaise vissaus

3 eetlepels

lichte sojasaus

1 zakje

verse koriander

1 zakje

verse munt

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

Peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en peper in lange, smalle reepjes snijden. Spinazie in pan met ruim kokend water met 1 tl zout 30 sec. laten slinken. Spinazie in vergiet goed laten uitlekken en alle vocht eruit drukken. In wok of braadpan 2 el olie verhitten. Lamsreepjes 1 min. op hoog vuur roerbakken. Knoflook, suiker, vissaus en sojasaus toevoegen, vuur laag zetten en gerecht afgedekt nog 2 min. laten sudderen. Intussen spinazie terugdoen in pan en omscheppen met 1 el olie. Helft van munt en koriander erdoor mengen en spinazie op smaak brengen met zout en peper. In kom rest van koriander en munt met rode peper mengen. Spinazie over vier borden verdelen. Lamsvlees op spinazie leggen en kruiden-pepermengsel erover strooien. Serveren met witte rijst.