bewaar
Tagliatelle met paddenstoelen uit Umbrië
Tagliatelle met paddenstoelen uit Umbrië
bewaar

Tagliatelle met paddenstoelen uit Umbrië

Dagje vegetarisch? Paddenstoelen zijn prima vleesvervangers.

25 min. bereiden
319waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

paddenstoelenmelange

3 tenen

knoflook

4 el

traditionele olijfolie

2 snufjes

gemalen chilipeper

150 ml

paddenstoelenbouillontablet

500 g

verse tagliatelle

2 el

verse platte peterselie

2 el

olijfolie extra vierge met truffelaroma

50 g

Parmigiano Reggiano

Dagje vegetarisch? Paddenstoelen zijn prima vleesvervangers.

Aan de slag

1

Veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes. Snijd de knoflook in plakjes. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de knoflook op laag vuur 2 minuten. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze op hoog vuur al omscheppend bruin. Maal er een beetje chilipeper over, schenk de bouillon erbij en kook op middelhoog vuur 5 minuten.

2

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en verdeel de tagliatelle over warme diepe borden. Snijd de peterselie fijn en roer door de paddenstoelen en verdeel ze over de tagliatelle. Druppel de truffelolie erover en maal er nog wat chilipeper over. Schaaf met een fijne (kaas) schaaf krullen Parmezaanse kaas boven de pasta. Serveer direct.

tip

algemeenGebruik olijfolie extra vierge met witte truffelaroma in dressings over een salade of druppel het over een broodje rosbief met rucola.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.