Pasta met broccoli en zalm in romige saus
Supersnel klaar en superlekker, deze 'fusilli di broccoli'.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g fusilli
- 500 g broccoli
- 2 middelgrote uien
- 2 el traditionele olijfolie
- 200 g gerookte zalmsnippers
- 150 g koelverse roomkaas met bieslook
Advertentie
Bereiden
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Voeg de laatste 5 min. van de kooktijd de broccoli toe aan de pasta. Giet af, maar vang 200 ml kookvocht (per 4 personen) op.
- Snipper ondertussen de uien. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 4 min. op middelhoog vuur. Zet het vuur uit.
- Voeg de pasta met broccoli, de zalmsnippers, roomkaas en het kookvocht toe en roer goed door. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout en verdeel over borden.

Ui snipperen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 560 kcal
- eiwit 27 g
-
koolhydraten 57 g
waarvan suikers 5 g -
vet 23 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 640 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Pasta met broccoli en zalm in romige saus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pasta met broccoli en zalm in romige saus
- 300 g fusilli
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 500 g broccoli
Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Voeg de laatste 5 min. van de kooktijd de broccoli toe aan de pasta.
Giet af, maar vang 200 ml kookvocht (per 4 personen) op.
- 2 middelgrote uien
- 2 el traditionele olijfolie
Snipper ondertussen de uien. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 4 min. op middelhoog vuur. Zet het vuur uit.
- 200 g gerookte zalmsnippers
- 150 g koelverse roomkaas met bieslook
Voeg de pasta met broccoli, de zalmsnippers, roomkaas en het kookvocht toe en roer goed door.
Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout en verdeel over borden.