bewaar
Clafoutis met venkel en tomaat
Clafoutis met venkel en tomaat
bewaar

Clafoutis met venkel en tomaat

35 min. bereiden
45 min. wachten
58waarderingen

Ingrediënten

16 porties

1 grote

venkelknol

1 eetlepel

boter of margarine

1 bakje

cherrytomaten

50 g

groene (knoflook)olijven

1 blikje

ansjovisfilets

4

eieren

¼ theelepel

zout

100 g

bloem

4 dl

melk

2 theelepels

oregano

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal doorsnede ca. 24 cm

  • keukenpapier

  • bakpapier

Aan de slag

1

Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Venkel schoonmaken en in blokjes snijden. In pan boter verhitten. Venkel ca. 5 minuten bakken, af en toe omscheppen, deksel op pan zetten en venkel in ca. 15 minuten gaarstoven. Intussen tomaatjes wassen, schoonmaken en in vieren snijden. Olijven in plakjes snijden. Ansjovisfilet op keukenpapier laten uitlekken. Ovenschaal invetten met boter, bodem met bakpapier bekleden. Venkel, tomaat en olijven over bodem van schaal verdelen. Eieren boven kom breken en met zout loskloppen. Bloem zeven en lepel voor lepel door eieren kloppen. Met melk scheutje voor scheutje tot glad beslag kloppen. Oregano en versgemalen peper erdoor kloppen. Beslag over groenten schenken, ansjovisfilets erover rangschikken. Clafoutis in midden van oven in ca. 45 minuten gaar bakken. In vorm laten afkoelen.

2

Clafoutis uit vorm nemen en met scherp mes in 16 puntjes snijden.