bewaar
Groene-kooltaart met chorizo en kaas
Groene-kooltaart met chorizo en kaas
bewaar

Groene-kooltaart met chorizo en kaas

1 uur 50 min. bereiden
53waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zakje

hazelnoten

200 g

bloem

zout

125 g

koude boter of margarine

300 g

magere kwark

1 zakje

verse peterselie

175 g

parrano (kaas

3

eieren

peper

250 g

chorizo

1 zakje

gesneden groene kool

4

kwarteleieren

½ eetlepel

boter of margarine om in te vetten

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • springvorm (doorsnede ca. 24 cm)

Aan de slag

1

In keukenmachine hazelnoten fijnmalen. Hazelnoten in kom doen en bloem en zout erboven zeven. 100 Gram boter toevoegen en met twee messen in kleine stukjes door bloem snijden. 100 Gram kwark toevoegen en met koude handen snel tot samenhangende deegbal kneden. Deegbal afgedekt ca. 20 minuten in koelkast laten rusten. Intussen peterselie fijnhakken. Kaas in kleine stukjes snijden. Eieren loskloppen met rest van kwark. Kaas, 3/4 deel van peterselie en peper erdoor kloppen. Chorizo in blokjes snijden. In roerbakpan rest van boter verhitten en op laag vuur de kool al omscheppend ca. 2 minuten bakken. Chorizo door kool mengen en nog ca. 1 minuut meewarmen. Kool door eiermengsel scheppen. Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem. Deeg uitrollen tot ronde lap van ca. 1/2 cm dik en 5 cm groter dan vorm. Vorm invetten en bekleden met deeg. Koolmengsel er-over verdelen. Tot gebruik in koelkast zetten.

2

Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Taart in midden van oven ca. 40 minuten bakken. Kwarteleieren boven taart breken en bestrooien met rest van peterselie. Taart terugdoen in oven en in nog ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken.