bewaar
Gevulde doperwtentaart
Gevulde doperwtentaart
bewaar

Gevulde doperwtentaart

1 uur bereiden
30 min. wachten
43waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

bloem

zout

125 g

koude boter of margarine

1 pak

doperwten (diepvries)

2 bakjes

roze garnalen

1 schaaltje

Schotse zalmfilet

½ zakje

verse Italiaanse kruidenmix

2 pakjes

roomkaas met peper

3

eieren

1 bekertje

slagroom

peper

½ eetlepel

boter of margarine om in te vetten

Dit heb je nodig

  • quichevorm doorsnede ca. 26 cm

Aan de slag

1

Boven kom bloem en zout zeven. Koude boter toevoegen en met twee messen in kleine stukjes door bloem snijden. 1/2 dl water toevoegen en alles met koude hand tot samenhangende deegbal kneden. Deegbal afgedekt ca. 30 minuten in koelkast laten rusten.

2

Doperwten laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Garnalen wassen en laten uitlekken. Zalm in flinke stukken snijden. Kruiden fijnknippen. Vorm invetten. Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem. Deeg uitrollen tot ronde lap ca. 3 cm groter dan vorm. Vorm hiermee bekleden en opstaande rand vormen die boven vorm uitkomt. Kruiden en doperwten over taartbodem verdelen en bedekken met roomkaas. Garnalen en zalm erover verdelen. In kom eieren loskloppen met slagroom, zout en peper. Over taart schenken. Taart in midden van oven in ca. 40 minuten goudbruin en gaar bakken.

tip

algemeenIn plaats van 1 grote taart kunt u ook 4 kleine taartjes maken. Gebruik hiervoor eenpersoons-quichevormpjes en verdeel alle ingrediënten hierover.