Gevulde doperwtentaart

hoofdgerecht
4 personen
3
43
Advertentie
Ingrediënten
- 200 g bloem
- zout
- 125 g koude boter of margarine
- 1 pak doperwten (diepvries) (300 g)
- 2 bakjes roze garnalen (125 g)
- 1 schaaltje Schotse zalmfilet (` ca. 230 g)
- ⅓ zakje verse Italiaanse kruidenmix
- 2 pakjes roomkaas met peper (` 80 g)
- 3 eieren
- 1 bekertje slagroom (125 ml)
- peper
- ½ eetlepel boter of margarine om in te vetten
Keukenspullen
- quichevorm doorsnede ca. 26 cm
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Boven kom bloem en zout zeven. Koude boter toevoegen en met twee messen in kleine stukjes door bloem snijden. 1/2 dl water toevoegen en alles met koude hand tot samenhangende deegbal kneden. Deegbal afgedekt ca. 30 minuten in koelkast laten rusten.
- Doperwten laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Garnalen wassen en laten uitlekken. Zalm in flinke stukken snijden. Kruiden fijnknippen. Vorm invetten. Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem. Deeg uitrollen tot ronde lap ca. 3 cm groter dan vorm. Vorm hiermee bekleden en opstaande rand vormen die boven vorm uitkomt. Kruiden en doperwten over taartbodem verdelen en bedekken met roomkaas. Garnalen en zalm erover verdelen. In kom eieren loskloppen met slagroom, zout en peper. Over taart schenken. Taart in midden van oven in ca. 40 minuten goudbruin en gaar bakken.
Tip:
In plaats van 1 grote taart kunt u ook 4 kleine taartjes maken. Gebruik hiervoor eenpersoons-quichevormpjes en verdeel alle ingrediënten hierover.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 940 kcal
- eiwit 40 g
- koolhydraten 53 g
- vet 62 g